diumenge, 14 de març de 2010

Característiques dels mitjans de comunicació de masses

Bon dia a tothom!

Desprès de la meva presentació sobre el meu ús dels mitjans de comunicació de masses i l'internet, ara toca desenvolupar les lectures llegides per l'assignatura.

Primer de tot portarem uns ítems a la realitat dels mitjans de comunicació. Aquest són:

- Tots els mitjans construeixen una realitat: Podem buscar aquesta idea una mica lluny en el temps quan van portar el super heroi superman a la petita pantalla, això va comportar que un nombre d'infants arribes a poder creure que tenia poders per volar i era capaç de llençar-se des del balcó de casa seva, amb el final tràgic corresponent.
Farà un o dos anys aparegué, també a la petita pantalla, un programa de lluita anomenat "pressing catch" aquest programa canviar les activitats realitzades al pati per gran part d'infants i adolescents. El seu joc canvia i començaren a fer una imitació del programa sense saber diferenciar l'espectacle que produïen a la televisió del que feien ells.

- Els mitjans tenen implicacions socials i polítiques: D'aquest fet segurament podrà contra dir-lo, ja que només fa falta llegir diferents diaris per poder comprovar com cada un d'ells entén la mateixa noticia de formes totalment oposades, o la mateixa noticia comunicada per dos telenotícies de cadenes diferents com pot arribar a variar una de l'altre. No crec que mai es pugui aconseguir una imparcialitat total en el món de la comunicació.


La següent activitat a dur a terme és fer una comparació dels diferents mitjans de comunicació (premsa escrita, radio, televisió).

Segurament el que té més diferències dels altres dos mitjans de comunicació és la premsa escrita. Surt fora de la rapidesa que poden oferir la televisió i la radio, però alhora li dona un prestigi el fet de la lletra impresa.

Aquest mitja el controla el propi consumidor, ja que ell decideix si vol llegir tot l'escrit fragments i també quan el vol llegir. En canvi la radio i la televisió aquest fet ve donat per la programació que aquell dia tinguin els dos mitjans i l'usuari s'ha d'adaptar a l'horari que li marquen. Ja que la informació de la premsa escrita es controlada pel receptor dona la oportunitat de fer que aquestes informacions puguin ser molt més especialitzades que la rebuda amb qualsevol dels altres dos mitjans.

Segurament la millor qualitat de la radio és la rapidesa amb que comparteix la realitat de l'entorn amb els seus oients. Això es degut a causa de la poca elaboració que necessita la radio a diferencia de la premsa escrita i de la televisió, per això també veiem com la radio té uns pressupostos molt més reduïts que els altres dos mitjans. Un altre punt a favor de la radio és la facilitat amb la que es pot transmetre a traves de les ones, fet que elimina fronteres de països.

Per últim trobem la televisió, aquest mitja té la diferència amb els altres en l'alt nivell d'acceptació que este d'ella en la família, per tant en qualsevol casa actual del territori català trobarem com a mínim una televisió, sinó dues o tres d'aquests aparells. A més d'aquesta gran acceptació la televisió també té l'avantatge d'introduir a partir de la imatge, l'espectador, on ella vulgui. Segurament per aquest fet també és el mitja més fàcil de mirar i que menys atenció necessita.

Ens veiem aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada