dilluns, 5 d’abril de 2010

Activitat tema 2

Activitat 1 - Tria una mateixa notícia en dos mitjans diferents accessibles a través d'Internet i publica'n els dos enllaços al teu bloc. A continuació fes un comentari de les diferències que hi perceps en relació amb el contingut i la forma en què es presenta. Fixa't especialment en el titular, els adjectius que s'utilitzen, si s'informa objectivament dels fets o s'hi introdueixen valoracions, fixa't també en les imatges o fragments de vídeo que l'acompanyen quines diferències hi ha entre els dos mitjans. Podries dir si hi veus alguna influència ideològica relacionada amb els propietaris dels mitjans?

He escollit una noticia que tracta sobre l'ipad no són dues noticies exactes, ja que en el primer canal que l'het trobat, 3cat24.cat, ens mostra un petit resum i caracterísitiques d'aquest nou gadget de la marca de la poma i la segona noticia la trobem en el periodico digital on ens explica com en el primer dia de venta al públic ja s'ha aconseguit pirateja.

La primera noticia la trobem en el següent link.

La segona noticia del periodico digital la trobem en el següent link.

En la primera noticia com ja he dit ens fa la presentació a soles del nou gàdget d'apple, l'ipad, i en la segona noticia podem observar com a més de la presentació el titular d'aquesta és la facilitat amb que un hacker ha aconseguit pirateja amb tan sols un dia el nou invent.

Activitat 2 - Desprès de fixar-te en l'apartat 3.1 posa exemples de fets que actualment siguin notícia i serveixin per il·lustrar cadascun dels criteris.

- Excepcionalitat: Tokio Hotel connecten amb els seus fans al Sant Jordi

- Conseqüències per a la població:
Més de 15 quilòmetres de cua al pas de la AP-7 pel Penedès.

- Rellevància dels personatges implicats:
Aguirre recorre un tram del Camí de Santiago amb Núñez Feijóo

- Proximitat emocional: Un any de presó per parar el metro en plena marxa i pintar grafits.

- Proximitat temporal: Guardiola: "Demà és una final"

- "Efecte agenda": Bono creu que l'Església no està actuant "amb habilitat" i advoca per la fi del celibat.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada